Bliv sikret bedst muligt efter dine behov

By | March 13, 2019

Det er altid et godt og sikkert valg for dig, at tegne en forsikring hos en A-kasse med en fagforening. Hvad end du er på arbejdsmarkedet eller du er studerende, er dette en god sikkerhed for dig, hvis du af pludselige og uvisse årsager skulle miste dit job eller stoppe dit studie.

Der findes et væld af forskellige muligheder, så det er blot om at finde ud af, hvilken en der tilgodeser dine vigtigste behov. Du kan altid finde en opdateret liste på akasse-billig.dk.

Hvad er en A-kasse?

En A-kasse er en forsikring, du kan vælge at købe, så du er sikret i forhold til arbejdsmarkedet. De er til for hjælpe dig, hvis du pludselig skulle stå i en situation, hvor du mister dit job og dermed er uden indkomst.

Hvis du er tilmeldt en A-kasse, vil de tilbyde dig dagpenge, når du pludselig står uden indkomst. Dagpengene er et fast månedligt beløb, der skal gå ind og erstatte den indkomst du før fik, så du stadig kan betale dine udgifter. Når du er garanteret en udbetaling af dagpenge til dig, slipper du for at komme på kontakthjælp.

Naturligvis kan du ikke være på dagpenge i evigheder, og A-kassen gør dermed også deres for, at du skal komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Du er derfor nødsaget til stadig at være aktivt jobsøgende, hvis du vil modtage dagpenge.

Mange typer opgaver

A-kassen står ikke kun for, at du får dagpenge udbetalt. Hvis den er kombineret med en fagforening, vil du også kunne benytte den mens du er på arbejdsmarkedet. Her hjælper de dig, hvis du eksempelvis er berettiget til en lønforhøjelse eller følger dig uretfærdigt behandlet på dit arbejde.

For at være sikret beskyttelsen, skal du hver måned betale et beløb. Dette kan være forskelligt for de mange A-kasser, præcis som med andre forsikringsselskaber, der tilbyder forskellige sikkerhedsnet til forskellige priser.

Find den bedst mulige sikring for dig

Der findes et væld af forskellige muligheder, når man skal ud og finde den rette A-kasse. Nogle vælger at gå efter den billigste, mens andre vælger en, der tilgodeser netop deres behov.

Lige gyldigt hvilken en du ender op med, vil du få udbetalt det samme beløb i dagpenge. Du skal derfor kigge efter andre goder, som bliver udbudt.

Nogle af dem tilgodeser dig, der er studerende, nogle dig der er selvstændig, andre dig der er ansat i det offentlige osv. Find derfor ud af, hvilken der har fordele i forhold til netop dit erhverv.